Skip to the content

Videoer

Brug film om etisk handel som baggrund for diskussion af, hvad etisk handel er, og hvilke muligheder, fordele og ulemper der kan være ved etisk handel.

De første 5 film hænger sammen og er tænkt som oplæg til debat om etisk handel.

I 4 film tager vi til Afrika og Kina og får indblik i emner som mikrolån, arbejdsvilkår, arbejdsløshed og vilkår for at kunne sælge produkter til eksempelvis Danmark.

Den 5. og sidste film lægger op til debat ved at se på, hvordan medierne ofte ser på virksomheder, der tager et samfundsansvar. 

Den 6. video, 'Sko sætter spor', kan ses for sig selv. Filmen sætter fokus på arbejdsforhold med udgangspunkt i en fabrik, der lavede sko til Coop i 2004. 

Et lille lån med stor betydning. Kom med til Afrika og lær, hvordan det kan hjælpe afrikanere, at vi låner dem penge og spiser deres grøntsager.
En kinamands chance – en film om dem, der laver vores legetøj. Kom med til Kina og besøg en legetøjsfabrik, der laver legetøj til blandt andet Danmark. Hvordan er arbejdsforholdene? Og hvorfor bor menneskene ikke hjemme i deres landsby længere?
Klæder skaber et nyt folk. Vil du give hjælp igennem din t-shirt? Besøg bomuldsmarker og en bomuldsfabrik i Uganda, hvor man laver kvalitetsbomuld til fine tøjbutikker i Danmark. Hvordan kan handelsaftalen hjælpe dem, der arbejder på markerne og fabrikken?
Er grøntsager mærkevarer? Vejen til Europa er brolagt med stempler. Hvad skal der til, før en afrikaner kan sælge sine grøntsager og frugter til os? Besøg en mangoproducent, der leverer mangoer til dansk flødeis.
Velkommen til forsiden. En film om mediernes ansvar. Er det godt, at medierne koncentrerer sig om de dårlige historier? Skab debat og bliv klogere på, hvordan medierne ofte ser på virksomheder, der tager et samfundsansvar.
Sko sætter spor. Coop har sendt en mand til Vietnam, som undersøger sikkerhedsforholdene på skofabrikken, som leverede sko til koncernen i 2004. Han undersøger blandt andet støjniveau, lugtgener, alder på arbejderne og løn.