Skip to the content

Om Etisk handel

Bliv klogere på etisk handel

Din t-shirt kommer fra Cambodja, fladskærmen er fra Sydkorea, vaniljen i din is er fra Uganda, kaffen er fra El Salvador, og dine sko er produceret i Indonesien. 

Selvom verden er gigantisk, er den også lille. Vi handler mere og mere med andre lande, og mad, elektronik og andre varer kommer ofte langvejs fra. 

Her på websitet kan du blive klogere på en lang række begreber, der alle har med etisk handel at gøre. Websitet er lavet som et undervisningsmateriale, men du kan sagtens bruge websitet i andre sammenhænge.

Du kan også finde billeder og videoer fra Afrika, Asien, Latinamerika og Oceanien, ligesom du kan læse om forskellige mærkningsordninger så som FSC og Rainforest Alliance.

Billederne i fotoarkiverne er taget af Peter Bejder og Kaare Øster og er pålagt copyright. De øvrige billeder på websitet er af Ulla Riber og fra Colourbox. Grafisk design: Søren Kirkemann og Kirsten Duedal Vesterlund.

Til læreren

Du kan bestille gratis undervisningsmaterialer og/eller bruge websitet i undervisningen. Etisk-handel.dk er lavet som et supplerende materiale til elevbogen 'Verden handler – etisk og fair?'. Både website og bøger er målrettet 8. til 10. klasse samt niveau svarende til 1.g. 

Formålet med undervisningsmaterialet er at gøre eleverne bevidste om, at de er forbrugere, og at deres valg har konsekvenser både for dem selv og deres omgivelser.

Her på websitet har vi placeret de historier, vi henviser til i elevbogen. Derudover kan dine elever finde videoer samt forklaringer på begreber og mærkninger, der har med etisk handel at gøre.

I fotogallerierne kan dine elever downloade billeder til fremlæggelser, opgaver, osv. Husk, at dine elever skal kreditere fotografen, når de bruger billeder fra fotogallerierne.

På skolekontakten.dk kan du bestille elevbøgerne, en lærervejledning samt hente et lærerark med information om, hvordan du bruger debatoplæggene her på siden i undervisningen. Hent også alle opgaver i en samlet fil. Se links nedenfor.

Materialerne er gratis. Du betaler blot for porto og pakning.

 

Bestil elevbøger

 

Hent opgaver

 

Hent lærervejledning

 

Hent lærerark

 

Hvorfor udarbejder Coop skolematerialer?

Formålet med Coop Skolekontaktens undervisningsmaterialer er at gøre børn og unge mere bevidste om, at de er forbrugere, og at deres valg har konsekvenser både for dem selv og deres omgivelser.

Det gælder således også etisk handel.

Coop Skolekontakten er en del af Coops CSR-arbejde. Coop arbejder for et mere bæredygtigt og ansvarligt forbrug. Det gør vi både globalt, nationalt og i den lokale butik. En del af vores overskud går tilbage til samfundet gennem støtte til aktiviteter inden for sundhed, klima, miljø og etisk handel.