Skip to the content

Mærkninger

Læs om 6 af de mest kendte mærker, som findes på dagligvarer. De 6 mærker understøtter etisk handel. Det betyder, at du er med til at tage hensyn til mennesker og miljø, når du køber varer med mærkerne.

fairtrade.png

Fairtrade

Fairtrade-mærket viser, at du giver bønder og plantagearbejdere en fair pris for deres varer. Hvilke krav skal man leve op til for at blive Fairtrade-godkendt?

fsc-maerket.png

FSC

FSC er en international mærkeordning for træ og træprodukter som fx papir. Hvilke krav skal man leve op til for at kunne sætte FSC-mærket på sine varer?

msc-maerket.png

MSC

MSC-mærket finder du på vildt fangede fisk og skaldyr, som er fanget på en bæredygtig måde. Hvordan arbejder MSC for at sikre bæredygtigt fiskeri?

rainforestalliancecertified_0.png

Rainforest Alliance

Rainforest Alliance-mærket sidder typisk på varer fra regnskoven og fortæller, at varen bliver produceret med hensyn til miljø og bæredygtighed. Hvordan?

utz-logo_800x600.png

UTZ

UTZ er en mærkningsordning, som du kan finde på kaffe, te, kakao og hasselnødder. Hvordan arbejder UTZ for at skabe bedre betingelser for bæredygtig produktion?

oeko_maerke.png

Ø-mærket

"Det røde Ø" viser, at varen overholder EU's regler for produktion af økologiske produkter. Hvad viser Ø-mærket ellers? Og hvilke varer kan få mærket?